Što i kako jedemo : sve je pod kontrolom? / Ignac Kulier
Što i kako jedemo : sve je pod kontrolom? / Ignac Kulier
Autor
Kulier, Ignac
Nakladnik
Rijeka : Naklada Uliks, 2013
Materijalni opis
375 str. ; 24 cm
Napomena
Str. 5: Predgovor / Donatella Verbanac.
Predmetna odrednica
Klasifikacijska oznaka
613.2 Dijetetika. Načela nutricionizma
Anotacija
Doktor Kulier, jedan od vodećih autoriteta u području prehrane, u ovoj knjizi prezentirana najvažnija gledišta znanosti i prakse vezane za složenu problematiku odnosa hrane, prehrane i zdravlja. Napisana je kako bi educirala ljude o tome što se događa s hranom oko nas i koliko ona može biti štetna ili korisna za naše zdravlje. U tom smislu u knjizi se kroz sedam poglavlja analiziraju ove teme: nepoznate ili manje poznate činjenice o hrani, rizik od kontaminirane hrane (ostaci pesticida, metala, antibiotika, aditiva...); karcinogene tvari u hrani; rizik od novih tehnologija (GMO, kloniranje...); rizik od krivotvorenja namirnica i stočne hrane; pretilost i mršavljenje; novi izvori hrane (alge, plankton, simulirana hrana...). Pisana na popularan način, ova stručna i poučna knjiga se preporučuje stručnjacima ali i laicima, a može biti korisna za proizvođače i prerađivače hrane.
Jezik
hrvatski
Standardni broj
ISBN 978-953-7306-89-2
Građa
Knjigaknjiga
Katalog
  • Upute
Usluge
  • Moja iskaznica | Za članove
Knjige
Izbor kataloga
  • Skupni katalog knjižnica Istarske županije
  • Katalog Gradske knjižnice i čitaonice Pula
  • Skupni katalog sustava Zaki
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.